Over mij

Hoihoi!

Ik ben Iris van der Valk en ik ben 15 jaar oud. Ik woon in Bergen op Zoom, samen met mijn ouders en mijn twee broertjes. Ik zit in het vierde jaar van mijn Vwo-opleiding op het Gymnasium Juvenaat in Bergen op Zoom. 

Als ik niet aan school bezig ben, korfbal ik graag. Ik heb een superleuk team, wat het minder erg maakt om toch vrij vaak te verliezen... Daarnaast speel ik ook piano en speel ik graag spelletjes met mijn familie.

 

Maar Iris, waarom wil je dan zo graag op deze zeilreis?
Ik denk dat deze reis een mooie nieuwe uitdaging voor mij zal zijn. Afgelopen jaar was mijn uitdaging extra vakken volgen en volgend jaar wordt deze reis mijn uitdaging.
Ook wil ik graag op een andere manier leren en de dingen die ik leer terugzien in de praktijk. Dit sluit heel goed aan bij het programma van Masterskip. Meer weten over de organisatie? Kijk dan onder het kopje 'Masterskip'.
Ook denk ik dat het proces dat aan de reis voorafgaat, waarin dingen als toestemming van school en het opzetten van acties om genoeg geld bij elkaar te krijgen geregeld moeten worden, mijn zelfstandigheid en 'sociale skills' kan versterken.
Hiernaast is het natuurlijk gewoon een enorm avontuur: vijf weken zeilen onder schooltijd, je schoolwerk op een schip maken, de Caraïben ontdekken en nieuwe vrienden maken!